Pages

Wednesday, 8 June 2011

SAYA - part 2: kawan atau lawan

aduhai. lega giler rase sebab dah dua hari aku tak online. ni sume gara2 bb terminated. mule mule sekali nak ucapkan salam buat pengunjung2 blog yang tak seberape ( sedih) ni dan buat followers sekalian.


kali ni aku nak menulis berkenaan dengan kawan atau lawan la. ye macam ape yang korang tengok kat title ni..



kawan atau lawan. emmhh..sangat familiar with this words an?? korang mesti la paham dan tau la ape yang dimaksudkan dengan kawan ngan lawan ni.

macam orang selalu cakap 'berkawan biar la ramai'...tapi korang setuju er korang patot berkawan dengan semua orang ?? tak jugak an.sebab tak semua kawan yang kite ade tuh akan appreciate dengan friendship kite uh. aku selalu terpikir pasal mende nih. eh betul ke aku berkawan ngan ko ?? kalo betul la ko kawan aku...boleh tak ko bersame ngan aku waktu aku sedih ?? atau kau ni berkawan yoyo-oh jeh...


sedih an bler pikir yang die yang kite anggap kawan, sahabat, teman uh sume nye hanya lah propa jeh...tapi an aku tak cakap lah yang kawan aku tuh semu berlakon atau berdrama ajeh....tapi bende ni ade kemungkinan berlaku kat korang semua.



selama aku hidup alhamdulillah sebab aku berkawan dengan orang orang yang baik.weh korang jangan nak kembang pulak. tapi ade masenye aku rase bile berkawan ni banyak benda yang kurang nye. emmhh..entah la.aku pon tak tahu ape yang kurang. aku ke atau korang wahai sahabat

18tahun.lame dah aku hidup kat dunia ni.mase masuk tadika, sekolah rendah...kite rase sangat seronok sebab dapat jumpe kawan-kawan baru...yelah time tuh tak matang lagi. main-main time belajar.kalo petang2 pulak main kat padang permainan sampai nak maghrib...aduhh sangat rindu zaman uh...tak ingat dunie la aku cakap korang...


tapi bile dah mule masuk zaman sekola menengah banyak liku dan cabaran yang perlu aku...*korang pon same an* akan tempohi.ade jugak yang akan diejek sebab die tuutt la sebab die inilah...adui kawan kawan. eh kawan ke lawan ??


bukan sekola kat malaysia owt??
bile da kat zaman remaja atau sekola menengah ni banyak hal betol.ye la orang kate zaman ni remaja cube nak mule jadi agresif. nak cube sesuatu bende yang baru. ahh time ni lah ade yang nak cube buat tu la ni la?? korang paham an apenye?? maksud aku buat kes lah...korang pernah?? jawab2...

tak besh an bile korang tengok 'kawan2' korang ni jadi camtuh?? buat sakit jiwa eh?? taktau korang yang sakit jiwe atau kawan korang uh?? hahaha....



bile bercakap pasal lawan ni pulak...korang mesti nak pikir pasal musuh korang an?? yela mane ade kawan yang jadi musuh korang an.tapi sedar2 tak sedar ade je manusia yang kononnye berlagak menjadi kawan korang tapi sebenarnye lawan korang. aku tak tahu cane nak terang maksud senanye kat korang. paham paham sendiri la ye....sedih bile 'kawan' korang jadi camtu an ??



tammat.

*time kaseh buat rakan-rakan,member, sahabat, teman, bff dan sume lah sebab berkawan ngan aku ni hah. aku tau aku banyak songeh, banyak buat silap, mulut lancau, banyak sakitkan hati orang....kamsahamida!! luv korang!!

2 comments:

  1. yeah! G9. friends forever. nak knal sape kita, tengok kawan kita baik ke tak. kan? aku yakin n pasti G9 baik doe! :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...